Duurzaamheidsfestival Mugfest te Haarlem

In onze mooie stad Haarlem vindt op zondag 6 oktober Mugfest plaats. Omdat ons merk over duurzaamheid gaat, is dit duurzaamheidsfestival ons op het lijf geschreven! Dus wij zijn er natuurlijk met een (duurzame) stand bij!

Na de oprichting van ons merk op 5 juni 2019 - Wereld Milieu Dag - hebben wij eenmaal eerder met een stand op een festival gestaan. Dat was op Duurzaamheidsfestival Ecofest 2019, georganiseerd door stichting Ecoring op het terrein van Tuinderij de Waardering. De aftermovie van het leuke duurzaamheidsfestival Ecofest 2019 vind je hier.

Tijdens Ecofest hebben wij onwijs veel leuke reacties mogen ontvangen op onze NoMorePlastic shoppers en het verhaal achter ons merk. Hierdoor hebben wij direct na het festival besloten om vaker aanwezig te zijn bij andere duurzame evenementen. Zo is Mugfest ons volgende festival geworden! We delen hier een stand met de onderneemster van Natalie Wool.

Tijdens Mugfest 2019, op zondag 6 oktober, is de Grote Markt van Haarlem van 12:00 - 17:00 uur omgetoverd tot een waar festivalterrein. Een festival of event dat volledig in het teken staat van duurzaamheid. Het programma is zeer divers:

  • Spaarnelanden maakt inzichtelijk wat er gebeurd met het textiel uit de textielbakken;
  • Een discussie panel met onder andere de oprichtster van het Fair Fashion merk Brandmission;
  • Workshop Japanse kunst repareren van Kweekdesign;
  • De kinderen kunnen zich laten schminken tot Groene Mug


Daarnaast kun je allerlei duurzame producten ontdekken van vele duurzame merken bij de marktkramen. NoMorePlastic zal daar één van zijn! Ben jij erbij op zondag 6 oktober 2019? Om onze mooie duurzame shoppers van gerecycled katoen te ontdekken?

NoMorePlastic is opgestart in Haarlem. Bij de oprichting is ons idee geweest om een duurzaam merk te starten met het oog op de wereld. Wij willen een bijdrage leveren aan het verminderen van de plastic vervuiling, door een alternatief te bieden voor de plastic boodschappentas. Een shopper gemaakt van gerecycled bedlinnen en tafellakens. 25% van de opbrengst van onze tassen gaat naar de Plastic Soup Foundation


Mugfest Haarlem 2019